Friday, June 21, 2013

My Vegetable Garden

BLUE CHEESE DRESSING
vegetable garden
That young man you see in the picture is my son.  A 17 year old, at least 20 cm taller than me and high enough to eat comfortably on top of my head; a self-taught basketball player; deeply in love with 1960’s Chevy Impala cars; an absolute fan of the TV series “The Big Bang Theory”; a voracious devourer of pasta and pizza; and the author-creator-development manager of our marvelous vegetable garden.  From the double-digging, to harvesting, from designing to planting, from weed pulling  to natural bug attack prevention, he’s done it and all on his own.

How proud can a mother be?!  I mean, can you see my face right now?! :)))vegetable garden3
Seeds are sprouting, zucchini flowers are blooming, tomatoes are growing and the lettuce is in its full burst of beauty. Big, crunchy leaves that give you pleasure of savoring a delicious, fresh lettuce from the garden.  Flavor and texture that far exceeds the best grocery store produce.  Lettuce is what we have been enjoying in abundance lately with a drizzle of olive oil, some balsamic vinegar and salt….but, in the long run, this can become boring.  Here’s a flavorsome dressing that will give your salad a twist.  Beware:  you can get addicted to this!

The portions for this dressing may vary depending on preference and quantity of salad. 

Recipe - Blue Cheese Dressing
For a medium size salad

80 gr blue cheese
40 gr heavy cream (or buttermilk, or yogurt, or milk)
salt
1 tbsp of Worcester sauce
1 tbsp of vinegar
freshly chopped chives
some roughly chopped hazelnuts
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11 comments:

  1. This is your #1 post. The recipe is great (and I had a real taste of it ..yum ), but this time it is not the food I am in love with!

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    1. Are you in love with me?! Your one and only sister? :-)

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    1. Thank you! Just printed off your peanutbutter cookie recipe...talking about photos they captured my attention right away!

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  3. Elvira, questo post è stupendo, la prima foto sembra la copertina di un libro! bravissima!
    Tuo figlio è un genio dell'orto, ed è così chiaro che l'amore che lui mette nel crescere le sue piante è direttamente proporzionale a quello che ha ricevuto da te mentre lo tiravi su così bene.
    e guarda che io ti prendo in parola e un giorno vegno a trovarti col carrello della spesa! Grazie mille ancora per il rabarbaro, in attesa dei tuoi pomodorini gialli :-)

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    1. Mi casa es tu casa amica mia! :)

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  4. Io non ho una casa in campagna ma se l'avessi credo che motivo d'orgoglio sarebbe proprio un orto, che curerei come fosse un bambino... :-) L'idea di piantare, aspettare la crescita, controllare come va, innaffiare, raccogliere e poi mangiare quello che in un certo senso ho "creato" io (ovviamente senza dimenticare di fare qualche scatto come i tuoi, sono bellissimi) mi ispira troppo... è fantasia, sono sogni, ma è comunque bello immaginare... :-)

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    1. E tu descrivi esattamente ciò di cui sono innamorata, queste piccole cose ..che in verità sono grandi cose. Vedere un pomodorino che spunta, la rughetta scapigliata, il cipollotto che fa capolino, le zucchine che sbocciano, la melanzana storta, il peperone bitorzoluto....ogni giorno trovi un sorpresa ed ogni sorpresa ti meraviglia giorno dopo giorno.

      P.S. Sai che nelle grandi città la gente ha trasformato i tetti dei palazzi in orti? Potrebbe essere un'idea per chi non ha un terreno a disposizione.

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  5. How can you not be a proud mama? He sounds like a wonderful boy and you might have a hand model for you food too :) I am not a fan of blue cheese but a dressing, I have always loved. Thanks for sharing this. I gotta try!

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  6. Hi Kankana! Let me tell you, this dressing has convinced everyone I know that doesn't go crazy for blue cheese, give it a try and let me know if it convinces you too :)

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  7. Oh, lucky you! I'd love to own a garden and grow vegetables. Your salad looks exquisite and that salad dressing must be really flavorful.

    Cheers,

    Rosa

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