Friday, July 10, 2015

don't let the farmer know how good cheese is with pears ... presumably because if he knew he would keep them for himself

Fagottini Croccanti di Parmigiano e Pera
BQ8A1219
If there's one thing I could never say no to, that's cheese. Even more so, if the cheese I refer to, is Parmigiano Reggiano. Open my fridge and you'll always find a piece and another one tucked away...just in case. 

So, when I was invited to take part in this year's contest, PR Chef 4Cooking, I said YES, and I thought I'd participate the only way I enjoy it most, by enhancing the flavour of a prime quality ingredient using as less as possible.  Which is no more than the message used to promote the contest "excellence is obtained by removing, not adding".  

In Italy they say, don't let the farmer know how good cheese is with pears ... presumably because if he knew he would keep them for himself.  Whether the farmer knows or not, the combination of the two is how I participate in this contest.
BQ8A1212
Crunchy Bites of Parmigiano Reggiano and Pear - Fagottini Croccanti di Parmigiano e Pera

Ingredients
1) Parmigiano Reggiano, aged at least 12 months, cubed in small pieces
2) Pear, sweet and firm, cubed in small pieces
3) Fillo dough in sheets
4) Honey

semi seeds to garnish (spices are not considered an ingredient for this contest)
vegetable oil for frying

Preheat a frying pan with vegetable oil. In the middle of a fillo sheet, place a parmigiano cube and a pear cube of the same size. Roll and wrap the fill sheet around the cubes to form a parcel.  Seal the ends with your fingers previously damped in water.  Deep fry the parcels until golden brown.  When done, place them on a paper towel to remove any excess of frying oil. Serve warm covered with honey and some extra on the side.  Sprinkle toasted semi seeds on top for an extra crunch.

Ingredienti
1) Parmigiano Reggiano, stagionato 12 mesi, tagliato in piccoli cubi
2) Pera, di qualità dolce e soda, tagliata in piccoli cubi
3) Pasta fillo
4) Miele

-Semi di sesamo per guarnire (questo non è un ingrediente visto che è permesso l'uso aggiuntivo
delle spezie)
-Olio di semi per friggere

Preriscaldare una padella per fritture con dell'olio di semi.  Mettere al centro di un foglio di pasta fillo un cubo di parmigiano reggiano ed un cubo di pera della stessa misura. Avvolgere i cubi con la pasta fillo così da formare un piccolo pacchetto regalo.  Sigillare l'estremità della pasta fillo con le dita inumidite con dell'acqua.  Friggere i pacchetti di parmigiano e pera fino a doratura.  Quando sono pronti, ritirarli dall'olio e metterli su di un panno di carta assorbente per rimuovere l'olio in eccesso.  Servire caldi e ricoperti di miele.  Finire cospargendoli con i semi di sesamo.
parmigregg

3 comments:

  1. Mi associo a Barbara, anche se mi sfugge il significato di 'them', io 'I love' tutto!Quando vengo qui io amo tutto e adesso grazie al traduttore di google capisco tutto e tutto mi piace ancora di più!!!

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  2. Dovevano essere troppo buoni e concordo con te che se il contadino l'avesse saputo non li avrebbe mai mollati!!!

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